Apraksts

Dženisa neatceras, ar ko sākās viņas stāstu kolekcija. Varbūt ar sarunas fragmentu, ko viņa dzirdēja, tīrīdama izlietni? Drīz vien (slaukot viesistabā putekļus vai atkausējot ledusskapi) Dženisa pamanīja, ka cilvēki uztic viņai savus stāstus. Varbūt viņi to ir darījuši vienmēr, taču tagad tas notiek citādi, tagad stāsti paši tiecas viņai pretī, un viņa tos pieņem...

Sākot strādāt par apkopēju pie misis B – šķelmīgas deviņdesmit divus gadus vecas kundzītes –, Dženisa satiek kādu, kurš vēlas uzklausīt arī viņas pašas stāstu. Tomēr Dženisas nostāja ir stingra, viņa sevi uzskata par stāstu glabātāju, un viņai nav stāsta, ko stāstīt. Vismaz ne tāda, ar kuru viņa būtu gatava dalīties...
Misis B nav viegli apmānīt, viņa saprot, ka Dženisa kaut ko noklusē. Interesanti, ko gan viņa slēpj? Galu galā, vai tad ikvienam nav kāds stāsts?

Pēc vēstures studijām universitātē Sallija Peidža pārcēlās uz Londonu un sāka strādāt reklāmas nozarē. Brīvajā laikā viņa apguva floristiku, vēlāk atvēra pati savu ziedu veikalu, un tieši tad Sallija sāka apzināties, ka ziedu veikali ir kā unikāls logs uz cilvēku stāstiem. Viņa tos sāka pierakstīt un krāt. Pēc tam Sallijas interese par rakstīšanu turpinājās viņas izveidotajā rakstāmpiederumu firmā Plooms.co.uk.
Savā debijas romānā “Stāstu glabātāja”, kas jau izdots vairāk nekā 20 valstīs un pārdots pusmiljons eksemplāros, angļu rakstniece Sallija Peidža ir saplūdinājusi savu aizraušanos ar vēsturi un rakstīšanu ar noturīgo interesi par citu cilvēku stāstiem.
Vairāk informācijas par autori: www.sallypage.com; Instagram: @bysallypage; Twitter: @sallypagebooks

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.

Iesaki draugiem