Apraksts

Džulians Londslijs ir pametis ienesīgu darbu Sitijā, lai vadītu grāmatu veikalu nelielā Anglijas piejūras pilsētā.
Vien dažus mēnešus vēlāk viņa grāmatnīcā ierodas netālu dzīvojošais Eduards, izrādot aizrautīgu interesi par Džuliana jauno ieceri un plašas zināšanas par viņa ģimenes vēsturi.
Kad spiegu šefs Londonā saņem slepenu vēstuli, kas brīdina par iespējamu un bīstamu informācijas noplūdi, izmeklēšana visus aizved uz šo pašu kluso piejūras pilsētiņu...

“Sudrabskats” ir saistošs stāsts par pienākuma pret valsti un personiskas ētikas sadursmi. Šajā savā pēdējā meistardarbā, ko sarakstījis viens no mūsu laika dižākajiem hronistiem, Džons Lekarē uzdod jautājumu: ko kāds ir parādā savai valstij, kad to vairs neatpazīst...

Džons Lekarē ir rakstnieka Deivida Džona Mūra Kornvela (1931–2020) literārais pseidonīms. Lielākoties viņš rakstījis spiegu romānus, no kuriem daudzi pārtapuši filmās un televīzijas seriālos. 20. gadsimta 50. un 60. gados viņš strādāja britu slepenajā dienestā, no kura aizgāja, pēc tam kad viņa trešais sarakstītais romāns “Spiegs, kurš ienāca no aukstuma” (1963) kļuva par pasaules bestselleru. Romāns “Sudrabskats” tika publicēts pēc autora nāves 2021. gadā, un to rediģējis viņa dēls Niks Kornvels.

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.

 

Godājama meistara cienījamas un elegantas atvadas, līdz pat beigām apliecinot profesionalitāti un noturot vietu starp labākajiem.
Daily Express, Books of the Year

Apbrīnojams šķietami atvaļināta spiega portrets... Džonam Lekarē piemītošā valodas izjūta un unikālā izpratne par to, kā šī pasaule patiesībā darbojas, pēc “Sudrabskata” izlasīšanas liek skumt par to, ka vienīgais patiesi pieaugušais istabā diemžēl ir prom...
Daily Telegraph, Books of the Year

Vairs nebūs līdzvērtīgu Aukstā kara spiegu romānu, kādus savulaik rakstīja Lekarē savas slavas virsotnē... Tomēr viņa pēdējais romāns “Sudrabskats” ne vien spilgti izgaismo lojalitāti, nodevību un konfliktējošas vērtības mūsdienu kontekstā, bet arī apliecina rakstnieka apbrīnojamo talantu un spēju aizraut lasītājus līdz pat pēdējam.
New Statesman, Books of the Year

“Sudrabskats” ir kaķa un peles medību spēle, kas norisinās no Anglijas nelielas piekrastes pilsētas līdz pat Austrumu blokam. Romāns, kas iznāca vien desmit mēnešus pēc autora nāves, ir izcilā spiegu žanra meistara lielisks karjeras noslēgums.
Irish Times, Books of the Year

“Sudrabskats” ir klasisks Lekarē romāns – pētījums par to, kā cilvēki rīkojas nepareizi labu nodomu vadīti. Tikpat lieliska lasāmviela, kā allaž!
Sunday Telegraph

Iesaki draugiem