Apraksts

Sen neatklāti noziegumi un tumši noslēpumi…

Ikviens dara visu, lai izdzīvotu ledainajos fjordos attālākajā Islandes nostūrī. Arī Hilda, kura nodarbojas ar pazudušo bērnu meklēšanu Islandes laukos, daudz neatšķiras no citiem. Viņa dodas sērfot Atlantijas okeāna stindzinošajos ūdeņos, cenšoties atbrīvoties no bērnības traumējošās pieredzes un izmeklējamo lietu smagās nastas.

Kad Jakobs Johansons, jaunais somu policijas praktikants, ierodas Islandē, lai strādātu kopā ar Hildu, viņš drīz vien saprot, ka krāšņie, ainaviskie fjordi glabā arī tumšus noslēpumus. Hildai un Jakobam nāksies izmeklēt virkni īpaši samezglotu noziegumu, kas nav atklāti desmitgadēm ilgi. Atriebība teorijā var būt salda, bet vai tā kaut ko atrisinās?

Satu Reme (Satu Rämö, dz. 1980) ir somu rakstniece, vairāku populārzinātnisku darbu autore. Viņas debijas kriminālromāns “Hilda” ir kļuvis par starptautisku bestselleru, un tā tulkošanas un izdošanas tiesības ir pārdotas jau 17 valstu izdevējiem. Pēc šī romāna motīviem tiek uzņemts arī TV seriāls.

No somu valodas tulkojusi Gunta Pāvola.


Satu Reme ir stilīga un saistoša stāstniece, turklāt viņai ir izdevies ienest kaut ko jaunu un pat aizkustinošu jau diezgan nobružātajā sērijslepkavību žanrā. Kriminālžanra latiņa pēdējos gados ir pacelta diezgan augstu, tomēr Satu Reme to ir viegli pārvarējusi un pat pacēlusi vēl augstāk. Romāna nobeigums sola turpinājumu, ko gaidīsim ar nepacietību.
Kansan Uutiset, Somija

Gada nogales labākā debija kriminālžanrā. Sižets nepārvarami rauj uz priekšu, tas ir interesants, un tajā atrasts īstais personisko attiecību līdzsvars. Jauns un svaigs, turklāt arī uzticību raisošs romāns. Kriminālžanram ir raksturīgas klišejas, tās nelielā apjomā pat ir nepieciešamas, un autore ir atradusi pareizo attiecību. Teksts ir spēcīgs un atklāj tikai nepieciešamo. Brīnišķīgs romāns!
Mellakka Management, Somija

Ļoti priecājamies par iespēju izdot talantīgās Satu Remes grāmatas Lielbritānijā! Pateicoties autores brīnišķīgajai personāžu izvēlei un stāstnieces talantam, “Hilda” viennozīmīgi iekaros nozīmīgu vietu skandināvu kriminālžanrā.
Bonnier Zaffre, Lielbritānija

Satu Reme visu ir paveikusi pareizi – grāmatai ir aizraujošs sižets, interesi raisoša galvenā varone un pievilcīga darbības vide. Romāns “Hilda” ir izcila debija un labi iekļaujas tradicionālo skandināvu kriminālromānu vidū. Turklāt noteikti jāseko arī turpinājumam!
ThrillZone blog, Nīderlande

Šajā romānā norisinās ne vien interesantas lietas izmeklēšana, bet arī personāži ir ļoti intriģējoši, turklāt tajā ir brīnišķīgi Islandes ainavu apraksti. Lasītāji ir ieguvuši pārsteidzoši labu lasāmvielu, spriedzes piesātinātu skandināvu trilleri, kas vienlīdz patiks gan kriminālžanra cienītājiem, gan Islandes faniem.
Süddeutsche Zeitung, Vācija

Iesaki draugiem