Apraksts

Šeit ir tik daudz automašīnu! Automobiļi un kravas automašīnas, modernas un antīkas mašīnas, treileri un piekabes. Ir arī celtņi, ekskavatori, autobusi, atkritumu vedēji, traktori, kombaini un daudzi citi. Un cik daudz kas šeit notiek! Automašīnas brauc pa šoseju, piedalās rallijā, stāv satiksmes sastrēgumā un daudzstāvu autosalonā. Citi transportlīdzekļi strādā laukos un būvlaukumos, tīra sniegu un pat palīdz nocelt kaķi no koka.
Bērniem vecumā no 2 līdz 6 gadiem, kuriem paredzēta šī grāmata, patīk vērot apkārtni. Viņi pamana arī automašīnas un citus transportlīdzekļus. Tie mēdz būt lieli, trokšņaini, sarežģīti, ātri un jaudīgi – kādam tie šķiet fascinējoši, citam nedaudz biedējoši. Bērni dažkārt skatās uz transportlīdzekļiem kā uz dzīvām būtnēm – smaidīgām, pārsteigtām, satrauktām vai dusmīgām. Un tieši tā šajā grāmatā ir attēlotas automašīnas. Automašīnām ir dažādi piedzīvojumi, un tie atspoguļojas viņu sejas izteiksmē. Kopā ar bērnu var risināt uzdevumus, kas uzrakstīti kā mazi dzejolīši. Runājot par sajūtām, notikumiem un to cēloņiem, bērns attīsta runu, vingrina iztēli, empātiju un apgūst radošas problēmu risināšanas prasmes.
Tādējādi, no vienas puses, grāmata sniedz zināšanas par transportlīdzekļu uzbūvi un to pielietojumu, bet, no otras puses, tā stāsta par varoņu sajūtām un piedzīvojumiem. Mazais lasītājs ne tikai apgūst tehniskās zināšanas, bet arī attīsta savu emocionalitāti un māksliniecisko gaumi.
Un visbeidzot – mīkla. Viens no automobiļiem ir grāmatas galvenais varonis un parādās visos attēlos. Kurš tas ir?

Tulkojusi Maruta Sila

Iesaki draugiem