Apraksts

Toms Hazards ir tikko atgriezies Londonā, savas pagātnes pilsētā, lai noenkurotos un strādātu par vēstures skolotāju. Jau pirmajā darba dienā viņš iepazīstas ar valdzinošo franču valodas skolotāju, kurai, šķiet, arī viņš nav vienaldzīgs. Taču Tomu saista kāds noslēpums: lai gan viņš izskatās kā jebkurš četrdesmitgadnieks, patiesībā ir dzimis 1581. gadā. Savādas “slimības” dēļ Toms dzīvo gadsimtiem ilgi. Šekspīra laika Anglija, Džeimsa Kuka ekspedīcijas, džeza ēra Parīzē, pasaules kari – to visu viņš ir pieredzējis. Vienmēr mainījis savu identitāti, lai paliktu dzīvs. Tagad Toms vēlas tikai vienu – parastu, ikdienišķu dzīvi. Diemžēl viņam ir jāievēro viens noteikums: neiemīlēties. Nu Tomam reizi par visām reizēm nāksies izlemt – palikt iesprostotam pagātnē vai beidzot sākt dzīvot tagadnē.

“Kā apturēt laiku” ir mīlas stāsts par vīrieti, kurš pazudis laikā,
par sievieti, kura varētu viņu glābt,
un mūžiem, kas nepieciešami, lai iemācītos dzīvot.

Mets Heigs (Matt Haig, 1975) ir angļu rakstnieks un žurnālists, vairāku bestselleru autors, kurš raksta gan bērniem, gan pieaugušajiem. Latviešu valodā ir tulkotas un izdotas vairākas Meta Heiga grāmatas, tostarp “Pusnakts bibliotēka”, “Cilvēki un es”, “Patiesā laumiņa” u.c.
Papildu informācija: www.matthaig.com

No angļu valodas tulkojusi Ligita Azovska.


Meta Heiga grāmata “Kā apturēt laiku” ir apbrīnojama ikvienā šī vārda nozīmē – gudra, izklaidējoša, smeldzīga, uzrakstīta Heigam raksturīgajā stilā, kurā kristāldzidra proza saplūdināta ar prasmīgu stāstnieka talantu. Grāmata, kas vienlaikus saviļņo gan sirdi, gan prātu. Brīnišķīga lasāmviela!
Debora Hārknesa

Metam Heigam piemīt īpaša empātija pret cilvēkiem, viņu gaišajiem un tumšajiem brīžiem, un, radot savus stāstus, Heigs izmanto visu paleti pilnībā.
Nīls Geimens

Aizraujošs, piesaistošs un piepildīts ar lielajiem dzīves jautājumiem – romānu “Kā apturēt laiku” nav iespējams nolikt malā neizlasītu.
Greiems Simsions

Mets Heigs vēl aizvien ir asredzīgs mūsdienu dzīves vērotājs. Viņa rakstītos dialogus caurstrāvo mērķtiecīga enerģija un patiess šarms.
The New York Times

“Kā apturēt laiku” ir viegli izklaidējoša un intriģējoša meditācija par laiku un mūžīgo cilvēka problēmu: kā atlaist pagātni un dzīvot pilnasinīgi tagadnē.
People

Laiku iezīmē notikumi, nevis starplaiki starp tiem. Mets Heigs ir paveicis smalku darbu, kā taurenīšus stikla burkā noķerot skaistus brīžus – mīlestības, prieka un skumju acumirkļus. Viens no tiem neapšaubāmi ir vakars, ko Toms Hazards aizvada, malkodams eilu kopā ar Šekspīru.
NPR

Iesaki draugiem