Apraksts

Vai būt stipram nozīmē dominēt? Vai iejūtīgs līderis ir vājš?
Mēs bieži uzskatām, ka spēks ir tas pats, kas vara, bet maigums un līdzcietība liecina par vājumu. Šāds skatījums ir destruktīvs, un mūsdienās tas kļūst arvien uzskatāmāk, tomēr pārmaiņas ir iespējamas. Dr. Emīlijas Elizabetes Lahti “Sisu maigais spēks” ir rokasgrāmata, kurā parādīts, kā mainīt priekšstatus par spēku, sabalansējot apņēmību ar saprātu, rakstura stingrību ar iecietību un personiskos panākumus ar ieguldījumu kopējā labumā, balstoties uz somiem pazīstamo sisu jēdzienu, kas ir kļuvis aktuāls visā pasaulē.
Sisu ir harmoniska pieeja dzīvei, lēmumu pieņemšanai, savstarpējām attiecībām un rīcībai kā krīzēs, tā mierīgos brīžos. Papildinot sisu principus ar aikido, daoisma, neirozinātnes un citu jomu atziņām, Dr. Lahti piedāvā praktisku pieeju, kas palīdzēs ievirzīt savu spēku īstajā gultnē.

Grāmata “Sisu maigais spēks” palīdzēs jums izprast
• spēka un līderības attiecības – kāpēc joprojām Pastāv dažādi kaitīgi mīti par spēka būtību un kā šos mītus atspēkot;
• maiguma paradoksu – kā ievainojamība, empātija un mīlestība veido mūsu iekšējo spēku un ietekmi;
• rūpes par sevi – kāpēc maigais spēks sākas ar mūsu attieksmi pašiem pret sevi.

Dr. Emīlija Elizabete Lahti (Emilia Elisabet Lahti) ir studējusi pozitīvo psiholoģiju Pensilvānijas Universitātē pie Dr. Mārtina Zēligmana (Martin Seligman) un ieguvusi doktora grādu Aalto Universitātē Somijā, pētot somu dzīves mākslu sisu. Viņa pēta cilvēku spējas attīstīt savas stiprās puses un iespējas tās sistemātiski izmantot, lai veicinātu pārmaiņas.

No angļu valodas tulkojis Matīss Meijers.

Iesaki draugiem