Apraksts

Kādā vēla rudens dienā Nīterkalnes muižas saimniece Kristīne nejauši pamana gaismu, kas neizskaidrojami iedegusies viņas īpašumā iekārtotajā atpūtas namiņā. Vai tur kāds ir bijis? Noslēpumainais atgadījums aizsāk traģisku notikumu virkni un liek aizdomāties, vai tie ir savstarpēji saistīti.
Vēlme noskaidrot patiesību aizrauj Kristīni un velk arvien dziļāk kā atvarā. Tieksme saskatīt visur sakarības draud novest pie satricinošiem atklājumiem un uzjundīt kaisli, kurai nevar pretoties.

“Izcila autores debija. Aizraujošs dāmu detektīvromāns ar precīzām, realitātes vīziju uzburošām detaļām, loģiski strukturētu sižetu ar pēkšņiem pavērsieniem, pakāpenisku spriedzes kāpinājumu un negaidītu atrisinājumu. Autore prasmīgi rotaļājas ar lasītāju, ļaujot tam risināt mīklu kopā ar galveno varoni, tomēr brīžos, kad mozaīkas gabaliņi, šķiet, jau ieņēmuši savas vietas, dienas gaismā iznirst jauni fakti un jauni aizdomās turamie, saglabājot intrigu līdz pat romāna pēdējām lappusēm.”
Guntis Tālers, rakstnieks

Liena Hačatrjana (1988) ir psiholoģijas zinātņu doktore un vadošā pētniece un docente Latvijas Universitātē. Lielāko uzmanību viņa velta intelekta spēju un skolēnu prasmju izpētei.
Pirmie īsie detektīvstāsti tapuši jau bērnībā, bet romāns “Tās ir tikai sakritības” ir viņas pirmais publicētais darbs.

Iesaki draugiem