Apraksts

Apgāds Zvaigzne ABC drīzumā izdos grāmatu par vienu no pasaules fascinējošākajiem inovatoriem – Īlonu Masku. Šo autorizēto biogrāfiju mums piedāvā leģendārais biogrāfs Valters Aizaksons, kurš iepriekš guvis starptautisku slavu ar tādu personību kā Stīva Džobsa, Leonardo da Vinči un Alberta Einšteina dzīvesstāstiem.

Īlons Masks, cilvēks, kurš radījis jauna tipa elektroauto, plāno sūtīt kosmosa kuģus uz Marsu un pārņēmis Twitter savās rokās, ir pazīstams ar savu nesalaužamo gribu un nereti pretrunīgi vērtēto raksturu. Viņš pats kādā brīdī sacījis: "Vai tiešām jūs domājat, ka varu vienlaikus būt normāls, jauks puisis?" Un šis jautājums ir tikai sākums aizraujošajai grāmatai, kas ļaus lasītājam ielūkoties viena no pasaules ietekmīgākajiem cilvēkiem prātā un dvēselē.

Īlons Masks pirmo reizi paziņoja, ka Valters Aizaksons strādā pie viņa biogrāfijas, 2021. gada augustā. Aizaksons divu gadu garumā sekoja Maskam kā ēna – piedaloties sanāksmēs, apmeklējot rūpnīcas un stundām ilgi intervējot viņu, viņa ģimeni, draugus un pretiniekus. Viņš bija klāt, kad Masks pieņēma lēmumus par Twitter iegādi, kad viņš sāka jaunu mākslīgā intelekta uzņēmumu un kad SpaceX palaida orbītā trīsdesmit vienu raķeti. Kā atklāj Aizaksons, "Īlons ir ļoti neparedzams, taču nekad nelika man izņemt nevienu detaļu no grāmatas."

Šajā biogrāfijā mēs uzzināsim, kas motivē Masku – vai tie dēmoni, kas viņu dzen uz priekšu, ir tie paši, kas rada tehnoloģisko progresu un inovācijas?

Grāmata arī atklāj Maska smago bērnību Dienvidāfrikā, kur viņš cieta no vardarbības gan skolā, gan mājās. Viņa tēvs – harismātisks, bet nežēlīgs cilvēks – atstāja dziļas rētas, veidojot Īlona psihi. Šie sarežģītie pārdzīvojumi padarīja viņu par cilvēku, kurš vienmēr tiecas uzvarēt un kuram ir nerimstoša vēlme radīt un iekarot.

Autors raksta, ka Masks ir "atkarīgs no drāmas," kas padara šo biogrāfiju par aizraujošu un iedziļināšanās vērtu lasāmvielu ne vien tehnoloģiju un biznesa entuziastiem, bet arī tiem, kam interesē spilgtas personības un izaugsme. Kā to reiz teicis Stīvs Džobss: "Tie neprāši, kas iedomājas, ka spēj mainīt pasauli, to patiešām maina."

No angļu valodas tulkojusi Karīna Tillberga.

Iesaki draugiem