Apraksts

“Mani sauc Semanuels. Kaķis Semanuels. Esmu pilntiesīgs Kornvolas reksa šķirnes pārstāvis, ģeniāls istabas runcis. Man ir cirtaini viļņains kažociņš – to glaudot, tas kļūst vēl zīdaināks –, lielas ausis, lai varētu labāk dzirdēt, kā atveras ledusskapis, gara aste, kuru ziņkārības dēļ gadās iespiest durvīs, pašķidru ūsu kušķis ar vienu absolūti pikanti sirmu ūsu, omulīgs konservu uzkrājumu puncis un daudz draugu.
Ikdienā mitinos kopā ar Māām, Pāāp, Mazajiem cilvēkiem, insektiem, peldošām un lienošām radībām. Manā dzīvē vēl ir sastopama arī despotiska Uzraudze, ļoti mīlīga Omīte, tālu tālie lauku radi, aiz loga mītošie sētas kaķi un vesela virkne stāstu.”

“Semanuela gaitām sekoju kopā ar savu kaķenīti Murfi – katru dienu jau trīs gadu garumā Facebook grupā “Kaķu foto. Stāsti”. Semanuela stāstiņi ierauj jautru notikumu virpulī, aicinot dzīvot līdzi kaķa ikdienai no viņa skatpunkta. Personāži ir ar odziņu, un tie iepīti dažādās amizantās situācijās, kuras liek pasmaidīt.”
Ingrīda Freiberga, Semanuela fane

Liene Behmane (1988) ir bibliotēku informācijas speciāliste. Literārās gaitas uzsākusi jau astoņu gadu vecumā ar dzejoļiem, kuri publicēti vietējā Tukuma avīzē, taču nopietnāk raksta kopš 2021. gada.

“Kaķa Semanuela piedzīvojumi” ir viņas pirmā grāmata.

Iesaki draugiem