Apraksts

Šis izdevums ir topošās mācību grāmatas “Vēsture vidusskolai I” pirmais temats, tas veltīts vides un sabiedrības attiecībām aizvēsturē un senajos laikos. Mācību grāmatā kopā būs pavisam 4 temati, ko nosaka IZM Valsts izglītības un satura centra piedāvātā programma optimālā līmeņa kursam vēsturē, kas stājās spēkā 2024./25. mācību gadā.

Grāmatas saturs veidots, izmantojot jaunākās pedagoģiskās atziņas un paņēmienus. Katra temata ietvaros jaunietim būs iespēja uzzināt, kā apskatītie vēstures notikumi ietekmē mūsdienas, kur savā dzīvē viņš personiski jau ir saskāries ar tiem, kādos citos mācību priekšmetos un jomās iespējams papildināt un paplašināt zināšanas un izpratni. Visi uzdevumi grupēti pēc līmeņiem: zināšanas, analītiskās prasmes, problēmu risināšana un radošā darbība. Viedokļu apmaiņai un kolektīvai diskusijai klasē piedāvāti diskusiju temati.

Katra temata noslēgumā grāmatas lietotājiem pieejami arī digitāli testi pamatzināšanu un izpratnes pārbaudei, lietojot viedierīces vai datorus.

Iesaki draugiem