Jūlija e-grāmatu akcija ir klāt!

2024-06-30

Vasarā jālasa grāmatas par mīlestību – vai piekrītat? Jūlijā e-grāmatu atlaižu akcijā piedāvājam sešus romantiskus darbus, kuru varoņi griežas kaislību virpulī, mīl, ienīst, ilgojas, šķiras un iemīlas no jauna.

Ak, Holivudas slava un spozme! Vai spējam sev atzīties, ka reizēm tik ļoti kārdinoši ir kaut pa atslēgas caurumiņu ielūkoties glamūra pasaulē? Ak, un tikpat ļoti negribas arī atzīt, ka ne viss, kas redzams, ir arī patiess. Kad žurnāliste Monika Grānta saņem uzdevumu intervēt Holivudas ikonisko aktrisi Evelīnu Hugo, ir jāievēro daži nosacījumi, tomēr soli pa solim Evelīnas atklātais dzīvesstāsts ne tikai par vīriem un karjeru, bet arī slavas neredzamo pusi, sevis meklējumiem, toksiskām attiecībām un patiesas mīlestības neiespējamību satuvina atšķirīgo paaudžu sievietes. Noklausoties Evelīnas Hugo pēdējo stāstu, Monika Grānta paziņo: "Jūs taču zināt, ka es jūs ienīstu, vai ne?" Kā no apbrīnas Monika nonākusi līdz naidam? Vai dvēseļu dziedināšana vēl ir iespējama? Teilores Dženkinsas Rīdas romāns "Evelīnas Hugo septiņi vīri" ir ne tikai romantikas un mīlestības ieskauts darbs, bet aktualizē arī vairākus jautājumus, kas mūsdienu sabiedrībā plašākas diskusijas piedzīvo tikai pēdējos gados.

Elitas Drākes un Zanes Baranovskas kopīgi sarakstītā romāna "Astoņas mīlestības" apakšvirsraksts ir "Dzīvesstāsta iedvesmots romāns" – grāmatas pamatā ir Elitas Drākes dzīve un pieredze, taču tā nav autobiogrāfija. Romānā netrūkst sāpīgu notikumu, pārbaudījumu un krīžu, tomēr galvenā varone nepadodas un nekad neieņem upura lomu – par savu vadmotīvu dzīvē viņa ir pieņēmusi samuraju 10. bausli, un tas vēsta: “Viss, kas ar tevi notiek, ir tev vajadzīgs.” Šis stāsts atklāj sievietes izaugsmes ceļu, kurā sastaptajiem vīriešiem un attiecībām ar viņiem, protams, ir nozīme, tomēr tie nekad nekļūst par galvenajiem virziena noteicējiem, jo svarīgākais ikkatra dzīvē ir viņš pats un būtiskākās attiecības ir ar sevi pašu. Šis romāns ir iedvesmojošs stipras sievietes stāsts, kas atklāj, ka "dzīves jēga ir pati dzīve, veidota no piepildītiem mirkļiem". 

Kad Andžela zaudē savu vīru, neizturami kļūst apkārtējo cilvēku līdzjūtības un žēluma pilnie skatieni. Tāpēc tieši laikā nāk ģimenes draudzenes Tesas aicinājums paciemoties viņas villā – tādējādi Tabeas Bahas romāna "Zīda villa" notikumi aizvijas līdz Itālijas ziemeļiem, kur nelielā pilsētiņā Andželai izdodas ne tikai piemirst par saviem pārdzīvojumiem, bet arī mesties iepazīt vietējās tradīcijas un kultūru. Ar prieku un aizrautību Andžela nododas vietējo ēdienu baudīšanai, arhitektūras un mākslas apbrīnošanai, gleznaino ainavu aplūkošanai, līdz kādas ekskursijas laikā Andžela nokļūst pie vietējo aušanas tradīciju uzturētājām tā sauktajā Zīda villā, kuru, kā izrādās, grasās slēgt. Vai dažādu notikumu, liktenīgu pavērsienu un aizraujošu piedzīvojumu virpulī uzņēmīgajai Andželai izdosies saglabāt zīda austuves darbību? Un vai viņas sirdī milzīgo pārmaiņu laikā atradīsies vieta jaunām attiecībām?

Kas gan vēl labāk piestāv vasarai, ja ne skaisti tērpi, romantiskas pastaigas parkā, cita par citu greznākas balles, mūzika un iemīlēšanās? Sofijas Ērvinas romāna "Bagātnieka medību rokasgrāmata lēdijai" galvenā varone Kitija meklē ja ne iemīlēšanos, tad vīru – pavisam noteikti un pēc iespējas bagātāku un ātrāk. Bez vecākiem palikušās piecas māsas paļaujas uz vecāko māsu – ar steigu ir jānomaksā meiteņu parādi, lai nepaliktu pavisam bez pajumtes. Šī iemesla dēļ Kitija kopā ar vienu no māsām vīra "medībās" dodas uz Londonu, kur ir lielākas cerības atrast pietiekami turīgu džentlmeni. Vai meitenei izdosies noslēpt no citu acīm savu slepeno, aprēķinu pilno plānu un glābt ģimeni no parādiem?

Jana Filipa Zendkera romāns "Dumpiniece un zaglis" ir pasakai līdzīgs mīlestības stāsts, kas norisinās pavisam nesenā pagātnē, kad Āzijā sāk izplatīties vīrusa pandēmija. Šoreiz Džuljetas, Pelnrušķītes vai Skaistules lomā ir bagātas ģimenes atvase Mērija, bet bruņinieka lomā ir nelegālais imigrants Niri, kura ģimenei nākas pamest darbu Mērijas vecāku namā un mitināties graustu rajonā. Lai ģimenei bez ienākumiem sagādātu pārtiku, Niri sāk to zagt no Mērijas ģimenes. Abi jaunieši kļūst par sabiedrotajiem, lai palīdzētu citiem, kuri vīrusa pandēmijas ierobežojumu dēļ ir palikuši bez iztikas līdzekļiem. Tiesa, viņu darbošanās piesaista varasiestāžu un policijas uzmanību, tāpēc Niri un Mērijai, kas viens otrā raduši spēku, atbalstu un mīlestību, jāizdara viss iespējamais, lai būtu soli priekšā tiem, kuri viņus meklē. Vai jauniešiem tas izdosies? Šī e-grāmata ir tiem lasītājiem, kuri līdzās romantiskai sižeta līnijai novērtē arī sociāli nozīmīgu jautājumu risināšanu.

Nagorei aiz muguras ir pusducis neveiksmīgu darba interviju, šķiršanās un draudīgas vēstules no bankas, jo kontā atlikusī summa nenosedz paredzēto rēķinu apmaksu, un pēc nieka pieciem mēnešiem viņai apritēs jau četrdesmit gadu. Lieki teikt, ka šis nav tas veiksmīgākais posms Nagores dzīvē. Tāpēc viņa ķeras pie pirmās iespējas nopelnīt naudu un par spīti savām bailēm no kaķiem uzsāk darbu kaķu kafejnīcā. Lai gan Nagore labprātāk strādātu pat indīgo zirnekļu rezervātā nekā paciestu "šos egoistiskos spalvainos monstrus”, viņa saprot, ka nevar atļauties noraidīt šo darba piedāvājumu. Annas Šojomas romāns "Viedo kaķu kafejnīca" atklās, ka, izkāpjot no savas komforta zonas, var iegūt to, uz ko pat neesi uzdrošinājies cerēt. Galu galā nav vajadzīgas ne septiņas dzīves, ne dzīvības, lai būtu laimīgs, – pilnīgi pietiek ar vienu!

Šos 6 darbus aicinām iegādāties e-formātā Zvaigzne ABC mājaslapā ar 50 % atlaidi no 1. jūlija līdz 31. jūlijam. Katru dienu Zvaigzne ABC e-grāmatu sociālajos kontos X un Instagram iespējams izlasīt citātu no kādas akcijas e-grāmatas. Iemīlieties kopā ar Zvaigzne ABC e-grāmatām!

Lūdzam ņemt vērā, ka Kindle lasītāji var lejupielādēt ePub e-grāmatu arī Kindle mobi formātā savā Zvaigzne ABC pirkumu kontā.