Augusta e-grāmatu akcija ir klāt!

2024-07-31

Augusta e-grāmatu atlaižu akciju tradicionāli veltām kriminālromāniem un trilleriem. Ko varat sagaidīt no šīm e-grāmatām? Neizskaidrojamus notikumus, tumšus noslēpumus, šaušalīgus noziegumus un varoņus, kuri centīsies izprast un apsteigt noziedzniekus. Vai esat gatavi nonākt kriminālromānu varā?

Katrīna Gartmane ir žurnāliste, kura pēc ieilguša klusuma brīža profesionālajā dzīvē atsāk darboties žurnālistikā, intervējot pilsētas policijas darbinieku Martinu Lippi. Gandrīz intervējot, jo intervija beidzas, vēl nesākusies, kad Lippe izskrien no telpas pēc kāda telefona zvana. Katrīna ar Martinu gan tiekas itin drīz, taču viņu negaidītā tikšanās ir kādas slepkavības dēļ. Kādi notikumi ietekmējuši Katrīnas dzīvi, un kādi dēmoni iespaido Martina profesionālās gaitas? Kāpēc Katrīna zina, ka no cietuma izbēgušais Ivo viņu atradīs, lai kurp viņa dotos? Kristīnes Lubāniņas kriminālromāns “Tu nekad mani neaizmirsīsi” patiešām ir neaizmirstams, jo attēlo vidi un cilvēkus, ar kuriem ikdienā varētu sastapties ikviens lasītājs, tāpēc nevilšus nākas uzdot jautājumus – vai mēs pamanītu tāda ļaunuma un nežēlastības aizmetņus, kādus attēlo autore, un ko katrā gadījumā darītu mēs paši?

Spriedzes pilnā kriminālromāna “Kaste” autori Kamilla Lekberga un Henriks Fekseuss izveidojuši neparastu savienību – kādas jaunas meitenes slepkavību izmeklē Stokholmas policijas īpašā izmeklēšanas grupa un tās mazliet savādā, ar tīrību apsēstā policiste Mina Dabiri, kā arī… iluzionists, mentālists un burvju triku pārzinātājs Vincents Valders, kas savukārt ir apsēsts ar pāra skaitļiem un sakarību meklēšanu visapkārt notiekošajā. Kaste, kurā atrasts sievietes līķis, ir it kā populārā burvju trikā izmantojama kaste, tomēr tajā kaut kas nav tā, kā tam vajadzētu būt. Lai apsteigtu slepkavu un nenotiktu nākamā slepkavība, izmeklētājiem ir jāpaspēj atšifrēt noziedznieka atstātās zīmes. Vai viņi pratīs šīs zīmes iztulkot pareizi? Vai viņi paspēs? Kāds ir slepkavas noziegumu izdarīšanas motīvs? Nervu kutinošie notikumi neļaus atrauties no grāmatas līdz pat pēdējām tās lappusēm, proti – līdz nebūs noskaidrotas atbildes uz visiem šiem jautājumiem. 

Roberta Galbraita (jeb patiesībā Džoannas K. Roulingas) grāmatu sērija par privātdetektīvu Kormoranu Straiku un viņa kolēģi Robinu Ellakotu ir kļuvusi par pasaules līmeņa fenomenu kriminālromānu žanrā. Visi šīs sērijas romāni ir atradušies bestselleru sarakstu pirmajās vietās, un šiem romāniem ir ārkārtīgi daudz fanu, kuri rūpīgi seko katrai darbā aprakstītajai detaļai un kaismīgi apspriež tās visas. Gluži tāpat rīkojas šīs sērijas romānā “Piķamelnā sirds” aprakstītās kulta animācijas filmas fani, kuri gan ir spēruši soli par tālu, jo vēlas norādīt animatoriem Edijai Ledvelai un Džošam Blejam, ko viņi drīkst vai nedrīkst darīt paši savā darbā. Kad Edija vēršas pēc palīdzības, lai atklātu viņas vajātāja – interneta troļļa Anomijas – patieso identitāti, Robinai nākas atteikt, jo viņu detektīvaģentūra nenodarbojas ar kibernoziegumiem, taču pēc dažām dienām Edija tiek noslepkavota Haigeitas kapsētā – vietā, kur risinās animācijas seriāla “Piķamelnā sirds” darbība. Vai šo noziegumu patiešām būs pastrādājis kāds vīlies un dusmīgs seriāla fans? Vai tomēr Edijai bija kādi citi nelabvēļi? Un vai šajā romānā lasītāji beidzot sagaidīs Kormorana un Robinas attiecību attīstību? 

Šķiet, 19 gadus vecā Vinka Rokvela ir meitene, kurā ir iemīlējušies visi, tomēr viņas apmātība ir 27 gadus vecais liceja filozofijas pasniedzējs Aleksī Klemāns. Vismaz tā tika uzskatīts tālajā 1992. gada decembrī, kad Rokvela un Klemāns tika manīti pēdējo reizi. Kopš tās dienas visi viņu meklējumi ir bijuši nesekmīgi, tāpēc varētu domāt, ka abi mīlnieki ir vēlējušies aiz sevis atstāt tikai noslēpumu plīvuru. Rit gadi, un elitārajā licejā gaidāmas svinības, kurās pulcēsies kādreizējie Vinkas Rokvelas draugi. Vai starp viņiem ir arī kāds, kura mīlestība pret Vinku ir robežojusies ar kaislīgu apmātību? Vai kāds desmitiem gadus rūpīgi sargāts noslēpums varētu nākt gaismā? Un kāda ir patiesība, kuru atceras – vai izliekas atceramies – apbrīnotās Vinkas draugi? Gijoma Miso romāns “Meitene un nakts” ir kā daudzslāņaina marmorkūka, kurā stāstījumi un atmiņas saplūst, pārklājas, veido jaunas sižeta līnijas, lai visbeidzot liktu lasītājiem atbildēt uz jautājumu: kurai stāsta versijai gribam noticēt mēs?

Zigurda Neimaņa spridzīgā, privātās dzīves ainiņām un asprātībām caurvītā kriminālromāna “Dubultportrets” darbība risinās divos paralēlos, it kā nesaistītos stāstos. Vienu stāsta Džīnō – jauns vīrietis, dzīves pabērns, kuru liktenis nav īpaši žēlojis un regulāri iemet dažādās ar likumu konfliktējošās situācijās, bet otru stāsta Sapals – nesen atvaļināts kriminālpārvaldes inspektors Pauls Ezerlīcis, kura bagātā pieredze un intuīcija padarījusi viņu par neaizvietojamu sarežģītu lietu izskatīšanā. Tieši tāpēc Sapalu aicina palīgā viņa bijušais priekšnieks, kad būvdarbu veikšanas laikā kāda ceļa malā Latgalē nejauši atrod sen izbeigtā lietā iesaistītas personas līķi… Vai Sapalam izdosies šo lietu atšķetināt? Un galu galā – kā gan saistīti Džīnō un Sapala stāsti?

Reiz viduslaiku Tallinā saimniekoja aptiekārs Melhiors no Vakenstēdu dzimtas, kurā visiem pirmdzimtajiem dēliem dod vārdu Melhiors un katram no tiem jākļūst par aptiekāru. Šis aptiekārs bija ne tikai prasmīgs sava amata pratējs, bet arī gudrs un vērīgs vīrs, kas spēja saskatīt kopsakarības un atklāt noslēpumus, kurus daudzi labprāt atstātu neatklātus. Kad Domkalnā mīklainos apstākļos tiek nogalināts augsts ordeņa bruņinieks no Gotlandes un šķiet, ka slepkava aizbēdzis uz lejpilsētu, tiesas fogts, kuram uzdots atrast noziedznieku, aicina palīgā aptiekāru Melhioru. Indreka Harglas romānā “Aptiekārs Melhiors un Olevistes baznīcas noslēpums” ir gan asiņaini noziegumi, gan senas leģendas, spriedze un sazvērestības, gan spilgti varoņi, kuru vidū ir dominikāņu mūki, rātskungi, pilsētas dāmas, melngalvji, tirgotāji, amatnieki un pat klejojošs mūziķis, tāpēc šis romāns patiks vēsturisko kriminālromānu cienītājiem.

Šos 6 darbus aicinām iegādāties e-formātā Zvaigzne ABC mājaslapā ar 50 % atlaidi no 1. augusta līdz 31. augustam. Katru dienu Zvaigzne ABC e-grāmatu sociālajos kontos X un Instagram iespējams izlasīt citātu no kādas akcijas e-grāmatas. Atklājiet noziegumus kopā ar Zvaigzne ABC e-grāmatām!

Lūdzam ņemt vērā, ka Kindle lasītāji var lejupielādēt ePub e-grāmatu arī Kindle mobi formātā savā Zvaigzne ABC pirkumu kontā.