Zvaigzne Cafe pagalma vasaras pasākumu TRIO. Grāmatu diena

2024-06-25

Šovasar Zvaigzne Cafe pagalmā notiks trīs tematiski mini festivāli, kuru laikā radošas aktivitātes, diskusijas, teātra izrāde un meistardarbnīcas palīdzēs ikvienam interesentam izzināt grāmatu, teātra, mākslas un kafijas pasauli. 6. jūlijā svinēsim “Grāmatu dienu”, 27. jūlijā – “Mākslas un teātra dienu”, bet 24. augustā – “Kafijas dienu”.

“Grāmatu dienas” rīta cēlienā no plkst. 11.00 līdz 14.00 mazos lasītājus gaidīs grāmatu autores Zane Zusta un Evija Gulbe, kā arī mākslinieces Linda Lošina un Agija Staka.
Plkst. 11.00-11.45 grāmatu “Ucipuci meklē mājas” un “Ucipuci domā ārpus kastes” autores Zanes Zustas radošā darbnīca bērniem.
Plkst. 12.00-12.45 grāmatu ilustratores Agijas Stakas meistarklase.
Plkst. 13.00-13.45 grāmatu sērijas par Koko un Riko autoru Evijas Gulbes un Lindas Lošinas radošā darbnīca.

Plkst. 15.00 aicinām uz diskusiju “Ko nelasīšana nodara prātam?”. Diskusiju vadīs rakstnieks Arno Jundze , tajā piedalīsies pusaudžu psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs , mākslinieks un scenogrāfs Kristians Brekte un aktieris Gerds Lapoška .
Jaunākie pētījumi rāda, ka slikta lasītprasme skolas laikā iznākumā dod sliktas sekmes ne tikai humanitārajos, bet arī eksaktajos priekšmetos. Īpaši slikti šajā jomā veicas zēniem. Ko darīt? Kā jauniešus iemācīt lasīt?

Plkst.17.30 Zvaigzne Cafe telpās norisināsies "ātrie randiņi" ar latviešu rakstniekiem. Tajos būs iespēja iepazīties un parunāt par literatūru un dzīvi ar Ilzi Aizsilu, Leldi Kovaļovu, Gunti Tāleru, Olitu Tidomani, Lindu Nemieru un Ilonu Balodi.
Lai piedalītos “ātrajos randiņos”, sūti e-pastu uz reklama@zvaigzne.lv. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc neatliec uz pēdējo brīdi!

Savukārt vakarā no plkst. 19.00 aicinām visus uz koncertu. Muzicēs džeza duo: Roberts Martini (saksofons) un Atis Andersons (Hammond ērģeles).

Grāmatu dienu organizē Apgāds Zvaigzne ABC, tā notiek sabiedrības iesaistes kustības “Restarts lasīšanai” ietvaros ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu.

Iesaki draugiem