Zvaigzne Cafe pagalma vasaras TRIO. Kafijas diena

2024-08-13

Šovasar Zvaigzne Cafe pagalmā notiek trīs tematiski mini festivāli. To laikā radošas aktivitātes, diskusijas, teātra izrāde un meistardarbnīcas palīdzēs ikvienam interesentam izzināt grāmatu, teātra, mākslas un kafijas pasauli. 6. jūlijā aizvadījām “Grāmatu dienu”, 27. jūlijā - “Mākslas un teātra dienu”, bet 24. augustā būs “Kafijas diena”.

Sestdien, 24. augustā visas dienas garumā no plkst. 11.00 kafijas grauzdētāji Tiny GiantBark‘n’Cone un Closer Coffee piedāvās iespēju nodegustēt un iegādāties tepat Latvijā grauzdētu kafiju.

Vai esi kādreiz domājis cik sarežģīti kafijā ir iezīmēt sirdi vai tulpi ar piena putām? Gemosa pārstāvis apmeklētājiem piedāvās uz vienu dienu iejusties baristas profesijā un mēģināt iezīmēt ko skaistu savā espreso.

Rīta cēlienā būs radošās darbošanās stacijas – notiks skicēšana ar kafiju sadarbībā ar All Create Latvia un būs iespējams uzzināt, kā mājas apstākļos no kafijas pupiņas izaudzēt kafijas kociņu.

Plkst. 12.00 notiks Coffee Society vadītājas Danielas Solovjovas Vlasovas meistarklase, kurā uzzināsiet par kafijas ķirša ceļojumu līdz krūzītei, kā izvēlēties piemērotu kafiju un dažādi ieteikumi, kā to pagatavot mājās.

Pēc tam būs iespēja piedalīties ceremoniālā kakao dzēriena degustācijā, kuru piedāvās DZIIVA šokolāde & kakao.

Plkst. 15.00 būs diskusija “Speciality kafija Latvijā – nepieciešamība vai luksuss”. Diskusija vada Zvaigzne Cafe vadītājs Niks Ivzāns, piedalās grauzdētavu Tiny Giant īpašnieks Edgars Dzirkalis, Bark‘n’Cone īpašnieks Raivis Šmuksts  un zīmola Closer Coffee attīstītājs Mārtiņš Drungilas.

Plkst. 16.15 unikāla iespēja redzēt kā tiek grauzdēta kafija sadarbībā ar Closer Coffee.

Plkst. 17.30 notiks Latte art sacensības. Tas ir aizraujošs notikums gan dalībniekiem, gan skatītājiem, kurā būs iespējams redzēt, kādus zīmējumus piena putās radīs labākie baristas Latvijā.
Pieteikšanās dalībniekiem šeit:  https://tinyurl.com/c6xatbck

Visas dienas garumā spēlēs DJ Martin Alex, būs pieejami kafijas dzērieni un uzkodas ar kafijas garšu.

Visos pasākumos ieeja ir bez maksas.
“Kafijas dienu” organizē Apgāds Zvaigzne ABC, tā notiek ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu.

Iesaki draugiem