Septītais romāns par Kormoranu Straiku – “Slapjais kaps”

2024-08-28

Roberta Galbraita rakstītie darbi par privātdetektīviem Kormoranu Straiku un Robinu Ellakotu ar katru nākamo grāmatu kļūst arvien interesantāki!

Smalkas un precīzas detaļas, aktuālas problēmas, baisi noziegumi un intriģējošas varoņu attiecības – šī recepte Galbraita izpildījumā strādā ideāli! Viņa grāmatas zibenīgi kļūst par bestselleriem visā pasaulē un tāpat arī Latvijā.

Aktīvākie fani un gaidītāji jau izlasījuši vai aizgūtnēm lasa, izbaudot spriedzi un notikumus jaunākajā, septītajā sērijas grāmatā “Slapjais kaps” .

Apjomīgais romāns ir ārkārtīgi spraigs. Pie privātdetektīviem vērsies kungs, kura dēls iesaistījies reliģiskā sektā. Nu jau vairāk nekā divus gadus viņš nesazinās ar vecākiem. Vai varētu būt, ka Vils tiek turēts gūstā? Bet varbūt satraukumam nav pamata? Universālā Cilvēces baznīca (UCB) ir varena un ietekmīga organizācija, tās biedru vidū ir bagāti un ievērojami cilvēki un sabiedrība ir pārliecināta, ka Baznīcas mērķis ir padarīt pasauli labāku.

Tomēr Baznīcas īpašumos svešiniekiem ieeja ir liegta, tāpēc par to, kā jūtas Vils, un kas notiek organizācijas iekšienē, varētu uzzināt, vienīgi iefiltrējoties UCB. Kormorans ir pārāk zināma persona, tāpēc izvēle krīt uz Robinu. Viņa izdomā sev jaunu biogrāfiju, rūpīgi sagatavojas un kļūst par vienu no Baznīcas jaunajiem biedriem. Vai varētu būt, ka dzīvojot askētiski, smagi strādājot un skandējot mantras, arī Robina kļūs par padevīgu un čaklu Baznīcas locekli? Kāpēc pamest šo sektu nav izdevies gandrīz nevienam? Kas ir UCB vadītāji un kādi ir viņu patiesie mērķi?

Romāns ir smalku, šokējošu un ticamu detaļu pārpilns. Fakti, kuri pamazām nāk klajā, ir asinis stindzinoši, jo UCB ir daudz slēpjama. Diezgan ātri pienāk brīdis, kad Robinas dzīvībai draud nāves briesmas. Kolēģi gribētu, lai viņa pamet sektu un glābjas, taču uzzinātais neļauj Robinai tā vienkārši aiziet. Viņa ir gatava šo spēli spēlēt līdz galam, līdz uzvarai. Bez tam, viņa ir atradusi Vilu un vēl kādu, kuru noteikti vajadzētu izglābt...

Roberts Galbraits ir Dž. K. Roulingas literārais pseidonīms, kuru viņa izmanto, rakstot kriminālromānus. Visi romāni par Straiku ir atradušies pirmajās vietās nacionālajos un starptautiskajos bestselleru sarakstos un ir adaptēti televīzijas seriālam, ko producē “Brontë Film and Television”.

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojusi Laura Dreiže.

Iesaki draugiem