Apraksts

1979. gads. Tā ir neapmierinātības un streiku piepildīta ziema, un Alija Bērnsa cer uz pirmo lielo sensāciju. Laikraksta ziņu redakcijā ir ļoti maz sieviešu, un viņai ir nepieciešams kaut kas patiesi eksplozīvs, lai vīriešu klubiņš viņu uztvertu nopietni.
Drīz Alija ar kolēģi žurnālistu Deniju Salivanu atmasko respektablās Skotijas sabiedrības kriminālo pavēderi, riskējot iedzīvoties ietekmīgos ienaidniekos, bet Alija nav apturama.
Kad viņa uzzina par pašmāju nacionāļu teroristu ieplānotajiem draudiem, Alija izdomā plānu, kā iefiltrēties grupā, lai nodrošinātu savu atpazīstamību žurnālistu aprindās. Tomēr viņa ir sieviete vīriešu pasaulē, un nepareizi sperts solis var kļūt liktenīgs...

“Kriminālromānu karalienei jau atkal ir izdevies savērpt aizraujošu sižetu,
šoreiz ar Aliju Bērnsu, nepagurstošu pētniecisko žurnālisti, kura dzen pēdas noziedzniekiem un teroristiem laikā, kad ziņu redakcijas bija piepildītas ar rakstāmmašīnām un cigarešu dūmiem. “1979” ir ne tikai aizraujošs romāns – vienlaikus tas ir kā patiess ceļojums uz
1979. gada Edinburgu ar spēcīgu klātesamības efektu.”
Patrīcija Kornvela

Vela Makdermida ir skotu izcelsmes kriminālromānu autore, kuras grāmatas tulkotas vairāk nekā četrdesmit valodās un pārdotas vairāk nekā deviņpadsmit miljonos eksemplāru. Par savu veikumu rakstniece saņēmusi daudzas literārās godalgas, tostarp Zelta dunču balvu par gada labāko kriminālromānu. Vairāk informācijas lasiet: valmcdermid.com

No angļu valodas tulkojusi Ligita Lanceniece.


Interesanta atgriešanās laikā... Vela Makdermida, kā jau allaž, ir neiecietīga pret to, ka varas iestādes vairāk atbalsta pārtikušos, baltos un vīrieškārtas indivīdus, un, protams, arī heteroseksuāļus... “1979” ir vienlīdz spriedzes romāns un sievietes izaugsmes stāsts.
Washington Post

Jauna grāmata no skotu kriminālžanra karalienes! Šis romāns ir arī kā izklaidējošas un sirsnīgas atvadas septiņdesmitajiem un rada tik autentisku tālaika vidi, ka varētu būt ticis rakstīts arī uz antīkas rakstāmmašīnas.
Air Mail

Iespaidīgs un spilgts laikraksta redakcijas atainojums pirms 45 gadiem... Makdermidai piemīt neapšaubāms kriminālromānu rakstītājas talants. Tomēr visvairāk jāuzteic, cik prasmīgi uzburta 1979. gada pasaule vēl pirms interneta un aukstā kara beigām. Un arī atgādinājums par to, cik liela nozīme laikrakstiem bija tolaik... Izbaudiet!
The Spectator

Katrs jauns Velas Makdermidas romāns ir svinību iemesls. Romāna “1979” sižets piesaista, laika un vides atainojums ir izcils, un Alija ir vēl viens Makdermidas radīts tēls, kura gaitām gribētos sekot arī turpmākajos darbos!
Guardian

Iesaki draugiem