Apraksts

Anna O. nav atvērusi acis jau četrus gadus…

Viņa nav atvērusi acis kopš tās nakts, kad tika atrasta aizmigusi līdzās saviem nogalinātajiem draugiem, un kopš tiek turēta aizdomās par šausmīgo dubultslepkavību.

Doktoram Benediktam Prinsam, tiesu medicīnas psihologam no Hārlijstrītas Londonā, ir būtiski pamodināt Annu O., jo viņš ir miega eksperts. Viņš zina visu par prāta tumšākajiem nostūriem un noslēpumiem, ko slēpj zemapziņa.

Sākot Annas O. ārstēšanu, pētot pacientes sapņus, vācot atmiņas, apmeklējot baiso notikuma vietu, viņš uziet kāda daudz tumšāka un dziļāka noslēpuma pavedienu.

Annas O. atmodināšana nav stāsta beigas – tas ir tikai pats sākums.

Metjū Bleiks, angļu rakstnieks, studējis angļu filoloģiju Daremas Universitātē un Mertona koledžā Oksfordā. Uzzinot, ka parasti cilvēks apmēram trīsdesmit trīs sava mūža gadus pavada miegā, Metjū Bleikam radās iedvesma sižetam. Viņš sāka pētīt noziegumus, kas saistīti ar miegu, kā arī noslēpumaino slimību, ko pazīst kā rezignācijas sindromu, un uzdeva jautājumu: ja kāds pastrādā slepkavību, nebūdams nomodā, vai viņš uzskatāms par vainīgu vai nevainīgu? Tā radās romāns “Anna O”, un tas šobrīd ir izdots jau vairāk nekā 30 valstīs.

No angļu valodas tulkojusi Ingūna Martinsone.


Saistošs, nemieru raisošs kriminālromāns, kas liek šķirt lappusi pēc lappuses vēl ilgi pēc ieplānotā gulētiešanas laika. Vai Anna O. ir aizmigusī Apburtā princese vai guļoša slepkava? Metjū Bleika sarakstītais spriedzes piesātinātais trilleris ir tikpat neizskaidrojams un noslēpumains kā cilvēka miegs.
Nita Prouza

Lieliska un brīnišķīgi realizēta autora ideja. Pārliecinoši viens no gada labākajiem trilleriem!
Lī Čailds

Metjū Bleika aizraujošais trilleris ir par jaunu sievieti, kas guļ jau četrus gadus kopš savu draugu slepkavības. Nu pienācis laiks skaistuli modināt… dodot vaļu neskaitāmiem notikumu pavērsieniem, kuri, visticamāk, piemānīs gandrīz visus, izņemot pašus erudītākos trilleru ekspertus.
People

Pārsteidzoši viltīgs romāns. Metjū Bleiks kāpina spriedzi un izzīmē brīnišķīgus personāžus kā īsts profiņš. Sižeta pavērsiens ir viens no labākajiem, kādus esmu lasījis, un ir pielīdzināms romāna “Klusējošā paciente” izcilībai. Veiksme ir garantēta, un fani jau pavisam drīz ilgosies pēc M. Bleika nākamā darba.
Deivids Baldači

“Anna O” iedarbojas kā buramvārdi… Tas, protams, ir domāts kā uzslava Bleika izveicīgajai rakstītprasmei. Prinss ir valdzinoši neuzticams stāstītājs, un lasītājus nepamet doma, vai doktors ir vienkārši kaitinošs, vai arī no viņa sagaidāms kaut kas patiesi ļauns. Un tas romāna noslēgums… tas tik tiešām bija vairāk nekā pārsteidzošs!
Los Angeles Times

Iesaki draugiem