E-grāmatu TOP 10, 2018. gada novembris

2018-12-06

Novembrī sveicām Latvijas valsti simtajā dzimšanas dienā – svinējām, dziedājām, vērojām svētku uguņošanu, bijām kopā un blakus. Ar šo svinīgo noskaņu sirdī un prātā arī novembra e-grāmatu atlaižu akcijai izvēlējāmies īpašus darbus – sešas godalgotas e-grāmatas, kas ir saņēmušas kritiķu un lasītāju atzinību. Ar prieku ziņojam, ka visas sešas akcijas e-grāmatas ir atradušas vietu novembra e-grāmatu Top 10.

Pirmās divas topa vietas ieņem novembra e-grāmatu akcijas darbi – Kristofa Onodibio romāns “Ienirt” ir pirmajā vietā un Havjera Mariasa “Iemīlēšanās” ierindojas otrajā vietā. Kristofa Onodibio romāns "Ienirt" ir smeldzīgi atklāts stāsts par divu jaunu cilvēku ceļu vienam pie otra. Tas ir romāns par mūsdienu pasauli un pārmaiņām tajā, par meklējumiem, kuri reizēm ir svarīgāki par atrasto. Havjera Mariasa hipnotizējošā romānā “Iemīlēšanās” autors savij kopā filosofiskas pārdomas, reālas un iztēlotas sarunas, radot kaleidoskopisku mākslas darbu. Romāns "Iemīlēšanās" darbojas vairākos līmeņos – kā romāns par mīlestību un kā trilleris, kā nopietnā literatūra un kā izklaide.

Topa trešo vietu ieņem jaunums – Klēras Makintošas trilleris “Es tevi redzu” . Romānā ir daudz mānīgu norāžu, kas izaicina lasītāju. Pēc šī darba izlasīšanas, iespējams, pieķersiet sevi atskatāmies un lūkojamies visapkārt, vai tik kāds neseko.

Novembra topa ceturtajā vietā ir vēl viens spraigs trilleris – Roberta Galbraita (tas ir Dž. K. Roulingas literārais pseidonīms) “Ļaunuma raža” , kas oktobrī atradās topa godpilnajā pirmajā vietā. Tas ir trešais kriminālromāns par privātdetektīva Kormorana Straika un viņa asistentes Robinas Ellakotas izmeklētajiem noziegumiem.

E-grāmatu topa piekto un sesto vietu ieņem mēneša akcijas e-grāmatas. Šveiciešu rakstnieka Rolāna Buti romāns “Apvāršņa vidū” vēsta par kādu pārdabiski karstu un sausu vasaru, kad šveiciešu fermeri ik dienu zaudē lopus un ražu un apdraudēta ir arī nomaļā Sateru ģimenes saimniecība. Gustam ir tikai 13 gadi, un šī vasara izmaina visu viņa dzīvi. Romāns ir novembra topa piektajā vietā. Savukārt sestajā vietā ir Roberta Zētālera dziļi aizkustinošais darbs “Viss mūžs” , kas ir kluss slavinājums vienkāršai dzīvei. Galvenais varonis atskatās uz savu mūžu bez nožēlas, ar aprautiem smiekliem un vienu vienīgu lielu brīnīšanos.

Mišelas Geiblas romāns “Dzīvoklis Parīzē” oktobrī atradās populārāko e-grāmatu topa otrajā vietā, taču šomēnes tas ir topa septītajā vietā. Šajā romānā ir mīlestība, māksla, vēsture un Parīze – vai var vēlēties kaut ko vairāk?

Novembra topa astoto un desmito vietu atkal ieņem mēneša e-grāmatu akcijas darbi, proti, “Fonds” un “1984” . Abi darbi aizved mūs tālu nākotnē autoru radītajās pasaulēs – Orvela totalitārajā valstī, kur indivīda domas un jūtas kontrolē varas mašinērija, un Azimova vīzijā par iespējamo cilvēces attīstību. Vai esam droši, ka tieši pašlaik neatrodamies pavisam tuvu kādai no aprakstītajām pasaulēm?

Federiko Aksata psiholoģiskais trilleris “Vienīgā izeja” novembrī ir devītais populārākais darbs. Ja esi izlēmis izdarīt pašnāvību, kas gan varētu stāties ceļā? Vai tie ir tumšie pagātnes noslēpumi, kas cenšas izlauzties dienas gaismā, vai arī galvenā varoņa prāts izspēlē ar viņu sarežģītas spēles?

Decembrī un janvāra pirmajā nedēļā jau tradicionāli ceturto gadu pēc kārtas atskatīsimies uz 2018. gada vis-vis-vis-e-grāmatām. Sekojiet līdzi mūsu Twitter un Instagram kontos!  Aicinām izvēlēties jaunu lasāmvielu baltajiem ziemas vakariem no Zvaigzne ABC daudzveidīgo e-grāmatu piedāvājuma!

Iesaki draugiem