Latvijā viesojās viena no izcilākajām autortiesību speciālistēm pasaulē Linete Ouena

2024-06-28

No 11. līdz 16. jūnijam Latvijā viesojās Linete Ouena, viena no izcilākajām autortiesību speciālistēm pasaulē, lektore un vairāku nozīmīgu grāmatu par autortiesībām autore.

12. jūnijā notika Apgāda Zvaigzne ABC un Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas kopīgi rīkotais Linetes Ouenas seminārs par autortiesību pārdošanu izdevējdarbībā. Seminārā piedalījās pārstāvji no 11 Latvijas izdevniecībām, kā arī kolēģi no Lietuvas un Igaunijas. Šis seminārs bija vērtīgs ieguldījums Baltijas valstu izdevēju darbā ar autortiesību pārdošanu, kas pēdējos gadus kļūst arvien aktuālāks.

2003. gadā Linete Ouena saņēmusi Londonas grāmatu gadatirgus balvu par mūža ieguldījumu izdevējdarbībā; 2004. gadā Kima Skota Volvina balvu (Inaugural Kim Scott Walwyn Award 2004); OBE (Order of the British Empire) balvu par ieguldījumu izdevējdarbībā un izdevējdarbības starptautiskā popularizēšanā; 2017. gadā – Neatkarīgo izdevēju ģildes (Independent Publishers Guild) balvu par atbalstu neatkarīgajiem izdevējiem

Linete Ouena regulāri vada autortiesību apmācības kursus gan Apvienotajā Karalistē, gan ārvalstīs, kā arī lasa lekcijas par autortiesībām Apvienotās Karalistes universitātēs. Viņa ir grāmatu Selling Rights; Clark’s Publishing Agreements: A Book of Precedents; Buying & Selling Rights In Literary Works – A Practical Guide For Publishers In The People’s Republic of China, kā arī vairāku rokasgrāmatu autore par tiesību pārdošanu Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs. Apgāds Zvaigzne ABC latviski izdevis Linetes Ouenas grāmatu “Literāro darbu autortiesības un licencēšana” (2007. gads).

Iesaki draugiem