Zvaigzne Cafe pagalma vasaras pasākumu TRIO. Mākslas un teātra diena

2024-07-16

Šovasar Zvaigzne Cafe pagalmā notiek trīs tematiski mini festivāli. To laikā radošas aktivitātes, diskusijas, teātra izrāde un meistardarbnīcas palīdzēs ikvienam interesentam izzināt grāmatu, teātra, mākslas un kafijas pasauli. 6. jūlijā aizvadījām “Grāmatu dienu”, 27. jūlijā būs “Mākslas un teātra diena”, bet 24. augustā – “Kafijas diena”.

Mākslas un teātra dienas rīta cēlienu atklās Latvijas Leļļu teātra aktieri Artūrs Putniņš un Matīss Millers, kuri parādīs un izstāstīs, kā darbojas un izskatās dažādas lelles, kas piedalās izrādēs.

Pēc tam dramaturģes Anna Belkovska un Linda Rudene piedāvās iespēju apmeklētājiem piedalīties dramaturģijas meistardarbnīcā. Pasākums norit sadarbībā ar Dirty Deal Teatro.

Savukārt Mākslas muzeju Jauniešu klubs piedāvās apdrukāt līdzpaņemtos tekstila izstrādājumus, būs arī kāds īpaši šai dienai radīts dizains.
Ņem līdzi T-kreklu, auduma maisiņu vai džemperi un dod tam jaunu košu elpu :) T-kreklus un auduma maisiņus varēs arī iegādāties pasākuma norises vietā.

Plkst. 15.00 sadarbībā ar Willa teātri piedāvāsim noskatīties režisora Vara Piņķa un aktrises Ingas Alsiņas-Lasmanes dzejas performanci “Putn ilgs”. Izrāde tapusi izmantojot somu dzejnieces Heli Lāksonenas dzejoļu krājumu “Kad gos smei”, ko latviešu valodā atdzejojis Guntars Godiņš.

Plkst. 16.30 būs iespēja piedalīties modeļu skicēšanas meistarklasē, kuru vadīs All Create Latvia vadītāja Kristīna Virse.

Un vakarā no plkst. 19.00 aicinām uz dzirkstošu ballīti pašā Rīgas centrā kopā ar DJ OMEN, vasaras kokteiļiem un gardām uzkodām no Zvaigzne Cafe.

Visos pasākumos ieeja ir bez maksas.
“Mākslas un teātra dienu” organizē Apgāds Zvaigzne ABC, tā notiek ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu.

Iesaki draugiem