“Baseina pārvaldnieks medī pīles” – līksma un jauka grāmata visai ģimenei

2024-08-14

Tuvojas jaunais mācību gads, bet daudziem vēl gribas paildzināt vasaru. Burvīgu blēņu pilnu brīvlaiku iespējams izbaudīt jauniznākušajā Ilzes Meisteres grāmatā “Baseina pārvaldnieks medī pīles”, kura vēsta par notikumiem vasaras nometnē.

Ja vasara šķiet par īsu, ja ļoti gribas to izbaudīt līdz galam, ar jaunās grāmatas palīdzību var nokļūt piedzīvojumiem pilnā vasaras nometnes gaisotnē un sajusties kā blēņu, prieku, spēļu un pat dažu labu spocīgu izdarību dalībnieks.

Lasot liekas, ka viss risinās tagad un šeit, jo nometnēs (vislabākajās!) tā patiešām notiek! To apliecina arī galveno tēlu prototipi, kuri pat bija ieradušies uz grāmatas atvēršanas svētkiem. Autorei tos ir izdevies aprakstīt tik kolorīti un trāpīgi, ka dažus no viņiem varēja pazīt pa gabalu.

Jā, kaut kur kādā nometnē tieši tā viss risinājās. Īpašā mērce izrādījās īpaši “garšīga”, ekskursijā glābšanas dienestā kādam bija vajadzīga īsta glābšana, zoodārzā kāds pazuda un tika atrasts ļoti neparastā vietā, baseinā iekļuva nepiederošas radības, spoks neatnāca, taču tik un tā likās baisi, cepuru konkurss pārvērtās par smalku atspēlēšanos, bet noslēguma koncertā… Kas notika tajā? Lai nu paliek. Jālasa pašiem un jāatklāj tās daudzās vasarīgās viegluma, prieka, uzmundrinājuma un aizkustinājuma salas, kurās patverties tumšos un vēsos brīžos, lai gludi aizkuģotu atkal līdz nākamajai vasarai.

“Baseina pārvaldnieks medī pīles” ir Ilzes Meisteres otrā grāmata. Pirmās grāmatas “Mammū-ū, gribu sunīti!” galveno varoni korgiju daiļavu Stellu pazīst gan televīzijas skatītāji, gan lasītāji skolās un bibliotēkās. Ilze raksta veikli un raiti, un, kamēr “Baseina pārvaldnieks” vēl tikai sāk gozēties grāmatnīcu topos, izrādās, ka radies jau turpinājums. Stāsta varoņi grib dzīvot paši savu dzīvi – kā lai nepieraksta?



Ilzes Meisteres stāsts tik veiksmīgi sadraudzējies ar Ingas Actiņas dzīvīgajiem zīmējumiem, ka grūti saprast – kurš kuru ilustrē.

Pieejama arī e-grāmata.

Iesaki draugiem