Zvaigzne ABC mācību materiāli BELMA 2024 konkursa finālā!

2024-08-19

Ar lielu gandarījumu paziņojam, ka BELMA (Best European Learning Materials Awards) jeb Eiropas labāko mācību materiālu balvas konkursa finālā arī šogad ir iekļuvuši divi Apgāda Zvaigzne ABC mācību materiāli.

BELMA finālistu vidū ir Silvas Janumas sarakstītā mācību grāmata  “Matemātika 7. klasei”  (divas daļas), kā arī Agneses Fjodorovas, Reiņa Maurīša un Irēnas Nelsones veidotā mācību grāmata  “Mūzika 7. klasei” . Abas mācību grāmatas ir ar daudzveidīgu, skolēniem noderīgu digitālo papildsaturu. Apsveicam autorus un abu projektu radošās komandas!

BELMA konkursā mācību materiālus var iesniegt ikviena Eiropas mācību materiālu izdevniecība vai mācību materiālu izstrādātājs. 2024. gadā konkursā piedalās 27 izdevēji no 13 valstīm, iesniedzot savus labākos mācību materiālus (mācību grāmatas, darba lapas, mācību spēles, digitālus produktus mācībām u.c.) kādā no četrām kategorijām: pirmsskolas, sākumskolas, pamatskolas un apvienotajā vidusskolas un augstākās vai profesionālās izglītības materiālu kategorijā. Visus konkursā iesniegtos materiālus vērtē starptautiska ekspertu žūrija, kas par katru iesniegto darbu sagatavo arī rakstisku izvērtējumu. Gada sākumā žūrija interesentus iepazīstināja ar aktuālajiem darbu vērtēšanas kritērijiem, uzsverot, ka mūsdienīgu mācību līdzekļu vērtēšana arī atspoguļo izglītības sistēmas tendences. Konkursā iesniegto darbu vērtēšanā tiek ņemti vērā tādi kritēriji kā pieejamība un daudzveidīgums, mācību mērķu un sasniedzamo rezultātu skaidra definēšana, atbilstība aktuālajām zinātnes un metodikas nostādnēm, mācīšanās stratēģiju daudzpusīga attīstīšana un arī materiāla tehniskais izpildījums (gan poligrāfiskiem izdevumiem, gan arī digitālajiem produktiem). Konkursa rezultāti tiks paziņoti 2024. gada oktobrī klātienē Frankfurtes grāmatu izstādes ietvaros.

Lai veicas ikvienam  BELMA konkursa dalībniekam, un vēlam veiksmi finālā abiem   Zvaigzne ABC mācību materiāliem! 

Ar finālā iekļuvušo darbu sarakstu var iepazīties  BELMA mājaslapā .

Iesaki draugiem